Panzanella on oivallinen tapa käyttää leivän loput. Raikas panzanella sopii erinomaisesti erilaisten grilliruokien kylkeen tai voit nauttia sen sellaisenaan tai tehdä siitä ruokaisamman lisäämällä mozzarellaa ja oliiveja.

Panzanella 4:lle lisukkeeksi

600 g kypsiä tomaatteja
n. 200 g vaaleaa hapanjuurileipää kuutioina (2 x 2 cm)
suolaa ja mustapippuria
kourallinen valuettuja kapriksia
kourallinen kevätsipulia tai 1 punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

Kuutio vaalea leipä sopiviksi suupaloiksi (n. 2 x 2 cm). Jätä hetkeksi kuivumaan (noin ½ tuntia) lämpimään kuivaan paikkaan. Paloittele tomaatit tarjoiluastiaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kaprikset, silppua kevätsipuli (tai punasipuli) ja lisää leipäkuutioiden kanssa tomaattien sekaan. Sekoita. Lisää punaviinietikkaa ja reilusti oliiviöljyä sekä reilusti revittyä tuoretta basilikaa salaattiin ja sekoita. Etikan ja öljyn määrää voit lisätäkin oman maun mukaan.

hapanjuuripatonkia ja kauraleipää odottamassa salaatin valmistumista.