Jyvä

Leipomo Jyvä leipoo leipää ja leivonnaisia hapanjuureen Tampereen Nekalassa. Juuret ovat Pirkanmaalla ja käytämme mahdollisimman paljon Pirkanmaalla tuotettuja raaka-aineita kuten vehnää, ohraa, kauraa, ruista ja hunajaa. Leivät kohotetaan vähintään yön yli kylmässä ja paistetaan kovalla lämmöllä kiviarinauunissa. Paiston tuloksena leipä on rapeakuorinen, mehevä sisältä ja pitkä nostatusaika tekee viljasta sulavaa ja leivästä maukkaan.

Jyvän pääleipurina ja kauppiaana toimii yrityksen omistaja ja perustaja Heljä Mantere. Heljällä on muutaman vuosikymmenen kokemus elintarviketeollisuudesta Suomessa, Ruotsissa ja Virossa tuotekehityksen, tuotannon, laadun ja tuoteturvallisuuden sekä B2B-yhteistyön parissa. Nyt tämä osaaminen on valjastettu oman yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Hapanjuurella leipomiseen tarvitaan erilaisia tarvikkeita, mm. nostatuskoreja, lastoja ja teriä leivän viiltämiseen. Omassa leipomossa käytetyt tarvikkeet ovat nyt myös kotileipurien saatavilla. Verkkokaupan lisäksi Jyvä palvelee kivijalkakauppana leipomon kahvila-myymälässä. Leipomon myymälässä myynnissä myös Rekolan ja Ihamuotilan tilan ruis- ja vehnäjauhoja.

Leipomon sisäänkäynnit sekä Mäntyhaantie 5-7, HHGymin oven viereinen ovi että Ahlmanintie 56, sisäpiha. Sisäpihan puoleiselta ovelta vähemmän portaita.

Olemme avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-15. Poikkeavat aukioloajat Instagramin tai Facebookin kautta.

Asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla ja toiveet valikoiman kehittämiseen ovat tervetulleita, oli kyse leivästä, leivonnaisista tai leipomisen tarvikkeista. Tuotteiden ja toiminnan kehittäminen jatkuu vilkkaana aloituksen jälkeen - pysy kuulolla!